Dinja van Liere schittert in Aken

Dinja van Liere heeft ook tijdens het CHIO Aken wederom een geweldig visitekaartje afgegeven. De amazone stelde de pas negenjarige Vita di Lusso alle dagen fantastisch voor en toonde haar absolute klasse. In de afsluitende kür, de eerste ooit voor haar paard, slopen er nog wat kleine foutjes, maar het was nog altijd goed voor een zesde plaats.

Dinja van Liere begon het CHIO Aken met een super knappe vierde plaats in de Grand Prix. Ze deed er in de Grand Prix Special een schep boven op en werd tweede en sloot in de kür super knap af met een zesde plaats met 79.285%. 
Na de eerste optredens van haar Vita di Lusso vertelde Dinja al vol enthousiasme over haar super talent. “Ik ben echt trots op het paard. Hij ontwikkeld zich zo snel! Hij maakt zo snel, zo veel progressie, ongelofelijk!”
In de kür liet de combinatie, na een super begin, wat puntjes liggen in de pirouettes en was er op de laatste middellijn wat spanning door het enthousiast meeklappende overwegend Duitse publiek. Maar dat publiek was niet voor niets zo enthousiast, kippenvel momenten waren er voor alle toeschouwers.

De kür bij het CHIO Aken werd afgetekend gewonnen door Isabell Werth die Wendy de Fontaine fantastisch voorstelde en zich nadrukkelijk heeft gemeld als medaillekandidaat in Parijs.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Foto: Dirk Caremans