Deelnemers internationale wedstrijden 27 november 2023 t/m 3 december 2023

Op de Sweden International Horse Show in Stockholm komt de internationale dressuurtop bij elkaar voor de Lövsta Top 10 Dressage. Van TeamNL zijn amazone's Dinja van Liere en Thamar Zweistra uitgenodigd voor deze 5-wedstrijd voor 's werelds beste tien dressuurruiters. Ook is op de Horse Show een wereldbekerwedstrijd voor de vierspanrijders. Voor TeamNL is Bram Chardon van de partij. Naast dressuur en mennen is er springen op 4* niveau. Harry Smolders en Jur Vrieling zijn de TeamNL springruiters op de startlijst.
TeamNL springruiters Willem Greve en Maikel van der Vleuten zijn in Spanje gebleven om na Madrid in La Coruña hun geluk te beproeven in de kwalificatie voor de wereldbekerfinale. Leopold van Asten heeft zich bij hen gevoegd.
In Nederland zijn twee mooie evenementen. In Lichtenvoorde gaat Jumping de Achterhoek verder met het springen op één- en twee-sterren niveau. De Peelbergen in Kronenberg opent de deuren voor de dressuur. Hier is ook voor de dressuurjeugd plek ingeruimd. Een ander deel van de dressuurjeugd reist naar Aken voor het internationale concours, de Aachen Dressage Youngstars.
Overige Nederlandse springruiters zijn actief op de wedstrijden in Valence, Oliva, Riesenbeck en Opglabbeek.

Foto: Hartsuijker en Dinja van Liere (www.digishots.nl)