Deelnemers internationale wedstrijden 21 t/m 27 oktober 2024

De West Europese wereldbeker-league voor springruiters blijft deze week in Scandinavië, namelijk in Helsinki. Voor TeamNL zijn Mans en Mel Thijssen van de partij. Verder zijn Nederlandse springruiters op het 4* concours in Saint Lô, de 3* wedstrijden in Vejer de la Frontera, Valencia, St Tropez en Cairo en op de 2* wedstrijd in Opglabbeek.
Voor de dressuurruiters van TeamNL staat dit weekend Indoor Friesland, in Leeuwarden, op de kalender. Naast de Zware en Lichte Tour voor senioren komt ook de jeugd volop in actie. Ons land is in alle rubrieken sterk vertegenwoordigd. Verder reizen enkele Nederlandse dressuurcombinaties naar het Poolse Wroclaw, Partynice waar onder andere TeamNL amazone Marieke van der Putten in de wereldbekerkwalificatie aan de start verschijnt.
Tot slot is in eigen land deze week Outdoor Horst, het eventingfestijn in Kronenberg. Hier zijn rubrieken van de korte 4* tot en met CCI1*-intro. TeamNL amazones als Janneke Boonzaaijer, Sanne de Jong en de nieuwe wereldkampioene bij de jonge eventingpaarden Merel Blom staan onder meer op de deelnemerslijst.

Marieke van der Putten Tørveslettens Titanium RS2 N.O.P. Foto: Digishots