Bixie&Friends dag 2024, een onvergetelijke feestdag vol ponyplezier

Ruim 200 enthousiaste deelnemers reisden maandag 29 april met hun geliefde pony’s en familie af naar het zonnige Ermelo voor alweer de veertiende editie van de Bixie&Friends dag. Voor velen de allerleukste dag van het jaar.

Op deze veelzijdige dag maken de jongste paardensporters in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar op een leuke en laagdrempelige manier kennis met de ponysport o.a. in dressuur, springen, eventing, voltige, TREC en Working Equitation. Ook konden kinderen meedoen aan ponyspelen en een eventingparcours en kon je een heerlijke taart maken voor je pony. In de grote tent konden kinderen lekker kleuren, een mooie button maken of even lekker chillen op de zitzakken. Daarnaast kon er geshopt worden bij de leuke standjes in het strodorpje. 

Ook dit jaar werd het publiek weer getrakteerd op prachtige originele creaties tijdens de ponyversierwedstrijd. Deze wedstrijd werd beoordeeld door Jesse Drent en kinderboeken schrijfster Evelien van Dort die ook enkele boeken beschikbaar stelde hiervoor.  

De clinic van Jesse Drent trok veel bekijks. Later in de middag was er ook nog een meet & greet met Jesse. Veel jonge fans pakten hun kans om met hun idool op de foto te gaan. 

‘Iedereen is een winnaar vandaag.’ Vertelt Arjen Coppoolse, discplinespecialist van de KNHS. ‘Het doel van Bixie&Friends Rubrieken is kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de verschillende vormen van de ponysport. Er is geen wedstrijdelement. De grootste winst van deze dag is het plezier met je pony en dat je met vertrouwen groeit als combinatie’. Natuurlijk gaan de deelnemers niet met lege handen naar huis. BR, Pavo, Agradi en Horka zorgden voor een goed gevulde goodiebag of prijs voor alle deelnemers. Daarnaast verzorgde Hartog het maken van de paardentaarten op deze leuke dag.  

‘We kunnen niet kiezen, we vinden alles leuk aan de Bixie&Friends dag en hebben een heel schema voor de planning van de dag’ aldus de meiden Chloe en Jenna met pony’s Woezel en Savi. Ze nemen met hun pony’s deel aan veel verschillende onderdelen als de dressuur, de versierwedstrijd en TREC. Opgetuigd als Belle en het Beest ontvingen ze de derde prijs bij de ponyversierwedstrijd. Ook de ouders zijn enthousiast over de Bixie&Friends dag en vinden het leuk om samen met de pony’s op stap te gaan. Op de vraag of we ze volgend jaar terugzien op de Bixie&Friends dag volgde een luidkeels 'ja'!