19 april Cursus EHBO Paard

Weet jij wat je moet doen als je paard een wond heeft of kreupel in de weide loopt? Weet je hoe je koliek herkent en wanneer je de dierenarts moet inschakelen?

Samen met DAP Bodegraven organiseert de KNHS voor leden de cursus EHBO Paard op het KNHS-centrum in Ermelo. Tijdens deze cursus leer je om een groot aantal veel voorkomende aandoeningen en ziektes te herkennen, algemeen onderzoek te doen en wonden te verbinden. Basiskennis die voor iedereen die paarden houdt super belangrijk is!

Deelname
De cursus EHBO Paard is op 19  april op het KNHS-centrum in Ermelo. Deelname aan de cursus kost 85 euro, dit is inclusief warme maaltijd, certificaat en oefenmateriaal. De cursus is gebaseerd op het boek EHBO paard. Dit boek is niet inbegrepen in de cursusprijs. Als je bij inschrijving voor de cursus direct het boek bestelt, dan krijg je een korting op het boek. Je ontvangt het boek dan bij aanvang van de cursus.

Deelnemers krijgen de mogelijkheid om een EHBO-pakket aan te schaffen. Een groot pakket kost 100 euro, een klein pakket kost 50 euro. Dit pakket kun je tijdens de cursus bekijken en eventueel aanschaffen. Je kunt met in de inschrijving al aangeven of je een pakket wilt hebben.

Oefenen in de praktijk
Voor deze dag hebben we circa 8 paarden nodig, zodat we hetgeen wat we in de theorie behandelen, ook in de praktijk uit kunnen oefenen. Hoe leuk is het dan ook om dit samen met je paard/pony te kunnen doen?

Voor het paard staat een box klaar en het is fijn als je paard het niet erg vindt om in de belangstelling te staan. Geef bij opgave op dat je een paard of pony meebrengt.

Let op: Als we niet voldoende paarden hebben, kan de cursus niet doorgaan.

Voor het bijwonen van deze cursus krijg je als KNHS instructeurlicentiehouder 50 punten bijgeschreven.