Springen

Misschien wel één van de mooiste Olympische disciplines in de paardensport: het springen. We denken graag terug aan alle onvergetelijke barrages waarmee TeamNL ruiters medailles binnensleepten. Misschien is dat wel de reden waarom je deze discipline zelf wil beoefenen.

Net zoals de andere disciplines heeft de springsport zijn eigen reglementen, trainingsmethoden en competities. Wil je een begin maken in de springsport of misschien ben je al verder gevorderd? Alle relevante informatie over het springen vind je hier.

KNHS Spring-abonnement

Om deel te nemen aan springwedstrijden heb je een startpas of springabonnement nodig. Je kunt met het springabonnement maandelijks zelf je startpas activeren of stopzetten via Mijn KNHS of de Mijn KNHS-app. Zo betaal je alleen voor de maanden dat je ook daadwerkelijk gebruik wil maken van de startpas.

De maandelijkse kosten van het KNHS Springabonnement voor ruiters onder de 18 jaar bedragen € 10,50 per paard of pony per maand, voor ruiters vanaf 18 jaar is dit € 13,50 per paard per maand. 

Springabonnement aanvragen

KNHS Masterclasses

Horseriding.Academy is een website van de KNHS waar je online masterclasses kunt volgen van de grote meesters uit de paardensport. In onderstaande video's geven voormalig hoofddocent van de KNHS, Marion Schreuder en voormalig bondscoach Rob Ehrens, een paar belangrijke tips voor ruiters die zich willen ontwikkelen in het springen. Wil je meer leren? Kijk dan eens op Horseriding.Academy en volg een online masterclass. Een mooie aanvulling op jouw rijlessen.

Springforum

De leden van het KNHS springforum denken na over de ontwikkeling van springsport. Het forum bestaat uit springexperts uit de verschillende KNHS-regio's. Zij komen een paar keer per jaar bijeen om het KNHS-centrum in Ermelo.  Het springforum wordt vanuit de KNHS-werkorganisatie ondersteund door disciplinespecialist Antoinet Garrits.

Wil jij meepraten of heb je goede ideeën over de toekomst van de springsport?  Neem dan contact op met het forumlid in jouw regio via forumspringen@knhs.nl.